Антистресовий масаж у домашніх умовах » Курси масажу – навчання в Україні за доступною ціною Школа Амріта

Курси масажу

Антистресовий масаж у домашніх умовах

 

Масаж – відмінний засіб для зняття напруги та розслаблення. Правильно проведений масаж сприятливо впливає як на м'язи і суглоби, а й у нервову систему. Ідуть тривоги, покращується сон, погляд на життя стає позитивнішим.

 

Антистресовий масаж приносить велику користь! В ідеалі його слід робити у досвідченого майстра. За відсутності такої можливості попросіть провести сеанс когось із рідних чи друзів.


 

Покази

 

Антистресовий масаж у домашніх умовах може доставити багато задоволення і навіть зміцнити імунітет за рахунок зняття стресу та усунення м'язових спазмів.


 

Кому бажано влаштовувати собі час від часу лікувальні сеанси:

• школярам та студентам, які проводять багато годин за комп'ютером в одній позі і таким, що відчуває колосальне психологічне навантаження через контрольні та іспити;

• працівникам офісів, які мало рухаються у повсякденному житті та часто змушених працювати в умовах дедлайну;

• людям похилого віку, які нерідко відчувають самотність і страждаючим від дефіциту спілкування.

 

За великим рахунком масаж потрібний усім. Явні свідчення:

• втома, млявість;

• порушення сну;

• болі в області шиї, головні болі;

• занепад сил;

• депресивний стан;

• нервове навантаження;

• відновлення після тривалих хвороб.

 

Протипоказання

 

Перед початком сеансу слід згадати свої хронічні захворювання і переконатися, що ви не страждаєте від:

• будь-яких пухлин;

• серйозних проблем із серцем;

• гіпертонії високого ступеня.


 

Дуже обережними слід бути вагітним. Це не означає, що розслаблюючий масаж їм заборонено. Але масажисту, тим більше без профільного освіти, доведеться діяти вкрай акуратно та дбайливо, закінчувати масаж за будь-яких негативних змін самопочуття.

 

 

Правила проведення масажу

 

Щоб зробити антистресовий масаж, потрібно запастися:

• будь-яким масажним кремом з аптеки чи базовою олією (оливковим, виноградною кісточкою, персиковим);

• рушником;

• теплим пледом.


 

«Клієнта» слід попросити лягти на живіт або сісти на стілець спиною до масажиста. Масаж починається з нанесення поживного засобу на шкіру масажованого – це має забезпечити гарне ковзання.


 

Засіб наносять на шию, плечі, спину. Можна масажувати руки з кистей.


 

Головне правило антистресового домашнього масажу: не нашкодь! Усі рухи мають бути м'якими, обережними. У жодному разі не можна торкатися хребта, намагатися інтенсивно розминати суглоби – при поганому знання анатомії можна нашкодити людині, тим більше якщо у неї є захворювання опорно-рухового апарату.


 

Масаж проводиться протягом 20-25 хвилин. Етапи:

1. Погладжування.

2. Вижимання.

3. Розтирання.

4. Розминання.

5. Вібрація.

6. Погладжування.


 

Перший прийом – це просто спокійне погладжування всієї поверхні, яку передбачається піддати дії масажу. На цьому На етапі крем наноситься і вбирається в шкіру. Потім починайте ребрами долоні робити «пилячі» рухи, спрямовуючи їх зверху донизу. Після, коли шкіра та м'язи розігріються, можна виконувати розминання: м'яти м'язи, здійснюючи глибокий захоплення м'язового валика, наче тісто. Завершують масаж легким потряхуванням всієї спини «клієнта».


 

Між етапами завжди можна повертатися до погладжування, так масаж сприйматиметься краще.

 

Після сеансу треба промокнути шкіру рушником і вкрити людини плед. Бажано дати йому можливість подрімати у спокійній обстановці хвилин 15. А далі – теплий душ або можна відразу лягати спати.


 

На ранок після такого масажу людина відчує себе наче наново народженим. Спробуйте регулярно робити антистресовий масаж другові. Незабаром сон стане спокійним, нормалізується апетит, підуть тривоги, проблеми здадуться не такими вже й великими. Антистресовий масаж – гарний інструмент для повернення здоров'я, треба лише навчитися його правильно виконувати!

Курси у вашому місті

_________________________________

    Навігація


     097-447-39-73


     050-767-34-06


     
    -->